طراحی سایت (Web Design) فرایندی است که در نهایت منجر به ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای معرفی محصولات، رزومه و… خواهد شد. برای اینکه یک سایت کارآمد و پویا داشته باشید لازم است تا از یک طراح با تجربه کمک بگیرید. زیرا اگر از اساس طراحی سایت شما اشتباه باشد، رفعکردن مشکلات آن کار سادهای نخواهد بود.
طراحی سایت یک فرایندی است که دارای چندین مرحله از جمله طراحی وایرفریم یا همان صفحهبندی کلی سایت، طراحی گرافیکی سایت و در نهایت تبدیل طرح به وبسایت توسط برنامهنویس است که در ادامه بررسی تکتک این موارد میپردازیم.
سرتیترهای این مطلب
Toggleمراحل طراحی سایت
مرحله اول: طراحی وایرفریم
اولین مرحله ایجاد شماتیک کلی سایت است. باید با توجهبه هدفی که دارید موقعیتهای عناصر مختلف سایت را مشخص کنید. به عنوان مثال در برخی سایتها باکس جستجو در قسمت کناری وبسایت قرار دارد و در برخی در هدر وبسایت، به این مرحله از طراحی وبسایت (طراحی وایرفریم) میگویند.
این مرحله باید توسط متخصص UI/UX انجام بگیرد تا بهترین نتایج را برای شما به ارمغان بیاورد.
مرحله دوم: طراحی گرافیکی سایت
در این مرحله با استفاده از نرمافزارهای مربوطه مثل فتوشاپ، فیگما و… طرح نهایی وبسایت توسط متخصص UI/UX ساخته میشود. محصول این مرحله باید به برنامهنویس تحویل داده شود. پس هرگونه تغییری که مدنظر دارید باید در این مرحله نهایی کنید.
در این مرحله رنگبندی عناصر وبسایت، جلوههای ویژه وبسایت و بهطورکلی طرح نهایی آن ساخته میشود. لازم به ذکر است این مرحله در جذب کاربران و سئو سایت تأثیر بسیار زیادی دارد.
مرحله سوم: ارائه به برنامهنویس
پس از اینکه طرح نهایی را آماده کردید باید آن را به برنامهنویس بدهید که این مرحله میتواند بهصورت اختصاصی کدنویسی شود و از ابزارهایی مانند وردپرس استفاده شود که استفاده از وردپرس دارای مزایا و معایبی خواهد بود که در ادامه به آن پرداختهایم.
مرحله چهارم: پیداکردن هاست و دامین
اگر ۳ مرحله قبل را به خوبی انجام داده باشید باید بگویم که این مرحله دشواری خاصی ندارد و صرفاً اگر مقداری سختگیر باشید ممکن است در پیداکردن نام دامین مناسب زمان شما صرف شود.
با توجه به نوع طراحی سایت یعنی اینکه کدنویسی شده باشد یا با استفاده از وردپرس بوده است باید هاست مناسبی را انتخاب کنید، زیرا یکی از علل کاهش سرعت وبسایت ها انتخاب هاست نامناسب است.
پس از انتقال فایلها به هاست و انجام پیکربندیهای لازم سایتتان به دامین متصل شده و در معرض عموم قرار خواهد گرفت. برای انجام این مرحله میتوانید از برنامهنویس خود کمک بگیرید.
اهمیت طراحی سایت
با توجه به رشد روزافزون فناوریها و اینترنت لازم است تا کسب و کار شما و یا فعالیت شما نیز در این مسیر همراه باشد.
چند مورد از اهمیت طراحی سایت عبارتاند از:
تعامل با مشتریان جدید
یکی از مهمترین پارامترها برای جذب مشتری دیدهشدن بیشتر در فضای آنلاین است. درست است که میتوانید از طریق اینستاگرام و… با مشتریهای خود تعامل داشته باشید، ولی مطمئن باشید داشتن یک سایت فعال همواره میتواند در این مسیر به شما کمک زیادی کند. البته لازمه جذب مشتری از طریق سایت طراحی زیبا، سئو بالا، تجربه کاربری مناسب است.
افزایش اعتبار
امروزه شما با داشتن یک سایت مهر تأییدی دارید بر کسبوکارتان. چراکه داشتن یک وبسایت نیازمند هزینه است و همین امر باعث میشود تا کاربران اعتماد بیشتری کنند.
در هر حیطهای که باشید و قصد داشته باشید وبسایت خود را تشکیل دهید مطمئناً تمام رقبایتان وبسایت اختصاصی خود را ندارند و شما اگر وبسایت خود را داشته باشید از رقبا جلو خواهید افتاد.
پایداری سایت
درصورتیکه هدفتان معرفی شرکت خود باشد، اگر از شبکههای اجتماعی استفاده کنید لازم است تا روزانه به تولید محتوا بپردازید و فعال باشید که همین امر نیازمند هزینه و زمان زیادی است. اما اگر یک سایت شکیل و کاربرپسند داشته باشید، همهروزه با فعالیت خیلی کمتر وبسایتتان همیشه فعال خواهد بود و در سرچ گوگل به نمایش کاربران خواهد آمد.
انواع طراحی سایت
سایتها را باتوجهبه اینکه بتوان مطالب را از طریق پنل مدیریت کنترل و بهروزرسانی کرد به دو دسته تقسیم میشوند:
سایتهای استاتیک
سایتهای استاتیک بهگونهای ایجاد شده که اگر نیاز داشته باشید کلمهای را در سایت تغییر دهید لازم است تا از یک برنامهنویس کمک بخواهید.
معمولاً این سایتها ارزانتر هستند و از لحاظ سئو رتبه پایینتری نسبت به سایتهای داینامیک خواهند داشت.
اغلب سایتهای تکصفحهای مانند رزومه یا معرفی شرکت که بهصورت خلاصه باشد و در آینده نیاز به تغییرات جدی نداشته باشد را از نوع استاتیک طراحی میکنند.
سایتهای داینامیک
امروزه اکثر سایتها، مخصوصاً سایتهای فروشگاهی و خبری، سایتهای داینامیک هستند. یعنی با پنل مدیریتی طراحی میشود که شما میتوانید مطالب خود را ویرایش و یا مطالب جدید را آپلود کنید.
ایجاد سایتهای داینامیک از هزینه بیشتری برخوردار خواهد بود، ولی دیگر برای اضافهکردن مطالب یا ویرایش مطالب قبلی نیازمند به شخص دیگری نیستید.
همچنین قابلیت بعدی سایتهای داینامیک این است که چندین نفر میتوانند وارد پنل ادمین شوند و محتوا را اضافه و یا تغییر بدهند که مشخصکردن ادمینهای دیگر توسط ادمین اصلی صورت میگیرد.
وردپرس چیست؟
باید از چه روشی اقدام به طراحی وبسایت کرد؟ این سوالی است که هر شخص در ابتدای کار میپرسد. مزایا و معایب طراحی وبسایت با وردپرس چیست؟ آیا با استفاده از وردپرس میتواند به هدف خود برسد؟ برای پاسخ این سوالات با ما همراه باشید.
وردپرس به شما این امکان را میدهد تا بدون نیاز به برنامهنویسی وبسایت خود را تشکیل دهید. با توجه به منبع باز بودن آن اگر قصد داشته باشید امکانات ویژهای به سایت اضافه کنید باید بگویم که این امکان نیز برایتان فراهم است و میتوانید با اضافهکردن کدهای خود به سورس وردپرس تغییرات مدنظرتان را اعمال کنید.
در ضمن وردپرس یک سیستم تولید محتوای داینامیک است.
طراحی سایت با وردپرس
وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که به شما کمک میکند تا هر تغییری که مدنظر داشته باشید در سایت خود به وجود بیاورید.
با وردپرس بدون نیاز به دانش برنامهنویسی میتوانید وبسایت خود را بسازید و قالبهای آماده و افزونههای متعدد باعث صرفهجویی در زمان و هزینه خواهد شد. منبعباز بودن آن باعث میشود تا انعطاف بیشتری نسبت به ایجاد تغییرات در سایت خود داشته باشید.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
رابط کاربری آسان
با توجه به محیطی که وردپرس فراهم کرده است میتوانید بدون نیاز به دانش برنامهنویسی به طراحی سایت بپردازید.
البته که برای طراحی پیشرفته وبسایت با وردپرس نیازمند دانش و تجربه هستید و باید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید. اما درصورتیکه بخواهید یک وبسایت ساده داشته باشید بهراحتی قابلانجام است.
داشتن قالبهای آماده
اگر یک سایت فوری نیاز دارید میتوانید از قالبهای آماده وردپرس استفاده کنید که برخی رایگان و برخی نیازمند هزینه است.
با نصب این قالبها بر روی سایت وردپرسی خود میتوانید آن را شخصیسازی کنید و هر قسمتی از آن را میتوانید باسلیقه خود ویرایش کنید.
صرفهجویی در زمان و هزینه
اگر کسبوکارتان نوپا است و قصد دارید یک وبسایت با هزینه مناسب داشته باشید، وردپرس بهترین گزینه برای شما خواهد بود.
معمولاً طراحان وردپرس هزینه کمتری تا برنامهنویسان دریافت میکنند.
بهبود سئو
معمولاً اکثر افراد دوست دارند، وبسایتی که دارند در صفحات اول گوگل حضور یابد و از سئو بالایی برخوردار باشد.
وردپرس با داشتن افزونههای مختلف مانند Yoast SEO و همچنین CMS آن بهگونهای طراحی شده که بهراحتی میتواند برای شما شرایط سئو بالا را فراهم کند.
انتشار محتوا با یک کلیک
خوشبختانه فضای انتشار محتوا در وردپرس بسیار آسان است و پس از اینکه مطالب خود را آماده کردید بهراحتی میتوانید در سایت قرار دهید.
برخی از ویژگیهای انتشار محتوای وردپرس به شرح زیر است:
- میتوانید مطالب خود را به صورت زمانبندی در سایت قرار دهید که در تاریخ و زمان تنظیم شده بطور خودکار منتشر شود.
- میتوانید مطالب را به صورت عمومی یا خصوصی بارگذاری کنید.
- امکان ایجاد پیشنویس
معایب طراحی سایت با وردپرس
سرعت پایین
یکی از مهمترین پارامترهایی که باید یک سایت داشته باشد سرعت بارگذاری محتوا است.
درصورتیکه از افزونههای متعدد استفاده کنید احتمالاً با کاهش سرعت مواجه خواهید شد.
البته میتوانید با انجام راهکارهایی و نصب افزونههایی مثل جت انجین سرعت وبسایت خود را افزایش دهید.
عدم شخصیسازی
درست است که وردپرس به شما امکانات زیادی را ارائه میدهد و قالبهای متنوع و افزونههای آن میتواند ویژگیهای بسیاری را به وبسایت شما اضافه کند، اما گاهی اوقات ممکن است نیاز به ایجاد قابلیتی در وبسایت داشته باشید که این افزونهها و راهکارهای رایج کمک نخواهد کرد و همین امر میتواند نقطه ضعفی برای وردپرس باشد.
قیمت طراحی سایت با وردپرس
اگر تصمیم گرفتید که با وردپرس به طراحی سایت خود بپردازید لازم است تا یک طراح و متخصص وردپرس پیدا کنید. قیمت طراحی سایت با وردپرس در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳) از ۱۰ الی ۲۵ میلیون تومان متغیر است. به همین دلیل در ادامه به قیمت واقعی هزینه طراحی سایت با وردپرس میپردازیم.
درصورتیکه قصد ایجاد یک فروشگاه اینترنتی با قالب اختصاصی وردپرسی برای کسبوکار خود داشته باشید هزینهای که برای طراحی سایت باید بپردازید بین ۱۵ تا ۲۵ میلیون خواهد بود. این هزینه فقط بابت طراحی آن است و هزینه هاست و دامین نیز جداگانه حساب خواهد شد.
اگر میخواهید یک سایت شرکتی وردپرسی داشته باشید هزینه طراحی آن ۱۵ میلیون تومان خواهد بود.
هزینه طراحی وبسایت با برنامهنویسی
طراحی سایت با برنامهنویسی به نیازهای شما بستگی دارد. برای مثال اگر یک سایت با امکانات خاص و پیچیده بخواهید با سایتی که صرفاً یک سایت ساده شرکتی است هزینه متفاوتی خواهد داشت. هزینه طراحی سایت با برنامهنویسی در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳) از ۴۰ میلیون تومان شروع میشود و بسته به تعداد و سختی آپشنهای مورد نیاز هزینه آن افزایش پیدا میکند.
یکی از خدمات حرفهای پرشیا وب طراحی سایت است.