Google Analytics 4 یا به اختصار GA4 ابزار ردیابی جدید Google و جایگزین Universal Analytics است. این سامانه کاملاً جدید و مستقل است و نه نسخه ارتقا یافته برای Universal Analytics است. در این آموزش از پرشیا وب می آموزید که آمارگیر حرفهای و پیشرفته GA4 چیست و چگونه میتوانید آن را به وبسایت خود متصل کنید. در مطالب بعدی نیز قسمتهای جزئی آن آموزش داده میشود.
GA4 چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟
Google Analytics 4 (GA4) یک پلتفرم تجزیه و تحلیل رایگان است که وبسایتها و برنامههای شما را تجزیه و تحلیل میکند.
GA4 با استفاده از مدل مبتنی بر رویداد (به طوری که تعاملات معمولی به طور طبیعی ردیابی میشوند)، امکانات حفاظت از حریم خصوصی، قابلیتهای پیشبینی و ادغام با پلتفرمهای رسانهای مانند BigQuery، انعطافپذیری بیشتری را ارائه میدهد.
Google Analytics 4 آخرین سرویس آنالیتیکس ارائه شده توسط گوگل است. فرضیه آن به عنوان یک ارتقاء برای Universal Analytics نادرست است زیرا GA4 ابزار کاملاً متفاوتی با مدل داده جدید خود است.
با سقوط UA، دیگر مسئله این نیست که آیا ارزش استفاده از GA4 در کنار UA وجود دارد یا خیر، زیرا در نهایت جایگزین UA است.
Google Analytics 4 شبیه Google Analytics است اما پیشرفتها، انعطافپذیری بیشتر و دیدگاه در تجزیه و تحلیل به شما در درک بهتر دنیای دیجیتال جدید کمک میکند.
هدف GA4 چیست؟
با وجود اینکه کسب و کار شما خوب پیش میرود یا در وضعیت آشفته قرار دارد، افزایش درآمد همواره یکی از اهداف آن خواهد بود. علاوه بر اطمینان از کیفیت خدمات یا محصولات، یکی از راههای موثر و مهم برای رشد کسب و کار شناخت و درک کاربران است.
دادههای مربوط به کاربران شما برای بازاریابان مانند طلاست و ابزار GA4 میتواند شما را در جمع آوری این دادهها کمک کند. اگر بدانید کاربران در وبسایت شما چه کارهایی انجام میدهند، میتوانید محتوای وبسایت خود را بهینه کنید تا بیشتر آنها را جذب کنید و در نهایت فروش و سود خود را افزایش دهید.
نحوه راهاندازی Google Analytics 4
راهاندازی Google Analytics 4 بسیار آسان به نظر میرسد. به سادگی کافیست دستورالعملهای ارائهشده توسط Google را دنبال کنید و آماده ردیابی تعاملات مختلف کاربران در وبسایتها و برنامههای خود شوید. تفاوتهای ظریفی باید در نظر گرفته شود، و برخی از این مراحل آنقدرها که تصور می شود بصری نیستند، به ویژه برای کسانی که برای اولین بار GA4 را اجرا می کنند.
ایجاد اکانت گوگل آنالیتیکس ۴
در این بخش مراحل ایجاد اکانت گوگل آنالیتیکس ۴ برای کاربرانی که تازهکار هستند توضیح داده میشود.
برای این نسخه آزمایشی، ما از قبل یک حساب موجود داریم، اما میتوانید یک حساب دیگر از تنظیمات Admin ایجاد کنید. اگر برای اولین بار از خدمات تجزیه و تحلیل گوگل استفاده میکنید، مراحل شروع ممکن است متفاوت باشد، اما در نهایت به همینجا خواهید رسید.
به Google Analytics بروید. روی Admin و بعد Create Account کلیک کنید.
اولین مجموعه تنظیماتی که باید پیکربندی کنید، تنظیمات حساب است. یک نام حساب وارد کنید.
در مرحله بعد، میتوانید تنظیمات اشتراکگذاری دادههای اکانت را پیکربندی کنید.
مواردی را که برای اشتراکگذاری انتخاب میکنید انتخاب کنید. پس از این کار بر روی Next کلیک کنید تا تنظیمات این قسمت به پایان برسد.
مرحله بعدی تنظیم ویژگیهاست. به طور پیش فرض، یک ویژگی در Google Analytics 4 ایجاد میشود. یک نام Property (ویژگی) وارد کنید، سپس منطقه زمانی و ارز دلار یا یورو را انتخاب کنید. در نهایت بر روی Next کلیک کنید.
آخرین مرحله برای ایجاد یک حساب کاربری، ارائه اطلاعات در مورد کسب و کار شماست. گزینههای دلخواه را علامت بزنید یا در صورت تمایل از این قسمت رد شوید. سپس بر روی Create کلیک کنید.
در آخر، تیک گزینه موافقت با شرایط قرارداد خدمات علامت بزنید، سپس روی گزینه I Accept کلیک کنید.
در تنظیمات مدیریت Google Analytics شما، دو ستون در تنظیمات حساب و ویژگی وجود دارد.
ستون اول شامل تنظیمات مربوط به حساب شما است. همچنین میتوانید از اینجا به حسابهای دیگر سوئیچ کنید. برای یک آدرس ایمیل، می توانید تا ۱۰۰ حساب کاربری ایجاد کنید.
به عنوان مثال زمانی که شما کسب و کارهای غیر مرتبط دارید، میتوانید برای هر کسب و کار یک حساب کاربری ایجاد کنید بدون اینکه وارد آدرس ایمیل دیگری شوید.
از طرف دیگر، ستون دوم تنظیمات مربوط به صفحه وب یا اپلیکیشن شما را شامل میشود. به طور مشابه، شما مجاز به داشتن چندین ویژگی در یک حساب واحد هستید، حداکثر ۵۰ ویژگی برای هر حساب.
راه اندازی یک دیتا استریم (Data Stream)
اکنون که یک حساب Google Analytics و یک ویژگی GA4 دارید، بیایید یک جریان داده (Data Stream) تنظیم کنیم تا مشخص کنیم از کجا می خواهید داده به دست آورید.
۳ نوع جریان داده وجود دارد: وب (برای وب سایتها)، iOS (برای برنامههای iOS) و Android (برای برنامههای اندروید). ما برای این حساب آزمایشی که برای سایت ساختهایم با یک صفحه وب کار خواهیم کرد، بنابراین از جریان داده وب استفاده خواهیم کرد.
از تنظیمات ویژگی، روی Data Streams و سپس Web کلیک کنید.
آدرس سایت خود را وارد کنید، سپس یک نام دلخواه برای آن وارد کنید. در نهایت بر روی Create stream کلیک کنید.
بهطور پیشفرض، قسمت Enhanced measurement (اندازهگیری بهبودیافته) فعال است. این به GA4 اجازه میدهد تا برخی از رویدادها را به طور خودکار ردیابی کند. این موارد شامل بازدید از صفحه، اسکرول، کلیک بر روی صفحات وب خارجی، جستجوهای درون سایت شما، ویدئوهایی که کاربران شما در صفحات وب شما تماشا میکنند و دانلود فایل از سایت شما میباشد.
اکنون که یک حساب کاربری و جریان داده دارید، گام بعدی این است که Google Analytics 4 را به وب سایت خود متصل کنید و مشخص کنید که چه دادههایی باید ارسال شوند.
اتصال گوگل آنالیتیکس ۴ به سایت
دو راه برای پیاده سازی GA4 در وبسایت شما وجود دارد – با استفاده از تگ سایت جهانی (gtag.js) (Global site tag) یا Google Tag Manager که به اختصار GTM است.
ما از Global site tag استفاده خواهیم کرد زیرا راحتتر و سریعتر است.
نکته: اگر سایتتان وردپرسی است میتوانید از افزونه Site Kit by Google برای اتصال خودکار بدون نیاز به کدگذاری استفاده کنید و از این مرحله رد شوید.
برای اتصال GA4 به بخش Data Streams مراجعه کنید و روی دیتا استریم ساخته شده کلیک کنید.
سپس از قسمت Google tag گزینه View tag instructions را انتخاب کنید.
در این پنجره گوگل تشخیص میدهد که از سایتساز آماده همچون وردپرس استفاده میکنید یا نه و اگر استفاده میکنید، افزونههای مورد تایید را جهت اتصال آسان به شما معرفی میکند. از قسمت Install manually کد ارائه شده را کپی کنید و بعد از تگ <head>
در کد HTML سایت خود قرار دهید.
پس از این مرحله سایت شما به GA4 متصل شده و میتوانید آمار سایت خود را به صورت زنده تماشا کنید.
در مطالب بعدی پرشیا در مورد اینکه چطور از گوگل آنالیتیکس ۴ استفاده کنیم و جزئیات دیگر صفحات آن توضیح خواهیم داد.