نکات مهمی که در طراحی اپلیکیشن موبایل باید دقت کرد

گسترش کسب و کار با اپلیکیشن موبایل

امروزه اکثر افراد زمان زیادی را با تلفن همراه خود می‌گذارند و از آن بیشترین استفاده را دارند. اگر نیاز داشته باشید با شخص دیگری ارتباط برقرار کنید، درس بخوانید یا خرید کنید قطعاً انتخابتان موبایل خواهد بود.

پول تو سایته!

اپلیکیشن‌های موبایل بسیار متنوع هستند. برخی از آنها بلیت رزرو می‌کنند، امکان برگزاری کلاس­‌های آنلاین را فراهم می­کنند، خریدهای اینترنتی و… که معمولاً کاربران احساس بهتری را هنگام کار با اپلیکیشن‌ها دریافت می‌کنند تا اینکه به صورت حضوری مثلاً خرید کنند.

به همین دلیل اکثر کسب‌وکارها مانند فروشگاه‌های لباس به ساخت اپلیکیشن‌های فروشگاهی پرداخته‌اند که باعث افزایش فروش و تعامل بهتر با مشتری شده‌اند.

برای اینکه یک اپلیکیشن کارآمد بتوانید طراحی کنید لازم است تا نکاتی رعایت شود که در این مقاله از پرشیا وب به آن می‌پردازیم.

بررسی مخاطبان هدف

برای اینکه بتوانید یک اپلیکیشن طراحی کنید که کاربرانتان از تجربه کاربری (UX) خوبی برخوردار شوند لازم است ابتدا آن‌ها را شناسایی کنید و متوجه شوید که نیاز کاربر از اپلیکیشن شما چیست و با چه هدفی وارد اپلیکیشن شما شده است.

طراحی UI و UX اپلیکیشن موبایل

سپس باید مسیر کاربر را بررسی کنید، مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید را شناسایی کنید و در مرحله بعد آن را رفع کنید.

وجه تمایز ایجاد کنید

کسب‌وکار شما زمانی رشد می‌کند که خاص باشید.

همواره سعی کنید که از ایده‌های جدید استفاده کنید، معمولاً در حیطه‌ای که قصد دارید اپلیکیشن طراحی کنید رقبایی وجود دارند که تا حدودی به ایده شما نزدیک‌اند.

یکی از کارهایی که باید انجام دهید این است که ایرادات و نقص‌هایی که این اپلیکیشن‌ها دارند را لیست کنید و در اپلیکیشن خود آن‌ها را به نقاط قوت تبدیل کنید. بدین ترتیب کاربران بیشتری از اپلیکیشن شما استفاده خواهند کرد.

بعد از اینکه اپلیکیشن خود را طراحی کردید حتماً باید یک راه دسترسی برای تعامل با کاربران ایجاد کنید تا بتوانید انتقادات و پیشنهادها را دریافت کنید.

توجه به نیازهای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر به نیاز کاربران اهمیت بدهید به‌طور قطع بازخورد خوبی را دریافت خواهید کرد که باعث پیشرفت شما می‌شود.

طراحی اپلیکیشن ساده اما جذاب

تصور کنید وارد خانه‌ای می‌شوید که از چندین و چند نوع رنگ استفاده کرده باشد و یا لوازم خانه از نظم مناسبی برخوردار نباشد! چه حسی به شما دست خواهد داد؟ قطعاً حس خوب و آرامش دریافت نخواهید کرد.

طراحی اپلیکیشن هم دقیقاً به همین‌گونه است. اگر یک اپلیکیشن از چیدمان نامرتب استفاده کرده باشد و یا از ده‌ها نوع رنگ مختلف استفاده کرده باشد تجربه کاربری مناسبی را به کاربران ارائه نمی‌دهد.

سعی کنید برای طراحی اپلیکیشن از ۱ الی ۳ رنگ نهایتاً استفاده کنید و باتوجه‌به اینکه صفحه موبایل کوچک است باید المان‌ها و باکس‌ها را طوری تنظیم کنید که کاربران هنگام استفاده به مشکل نخورند و اشتباهی روی دکمه‌های دیگر کلیک نکنند.

یکی از عوامل موفقیت طراحی اپلیکیشن دیوار ساده بودن و در عین حال عملکرد بالای آن است که باعث شده کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند و ثروت بالایی برای مالک خود ایجاد کند. قبل‌تر در مطلب میزان درآمد دیوار به این موضوع جداگانه پرداخته‌ایم.

سرور پاسخگو و سریع در اپلیکیشن

سرعت بارگذاری بالا در اپلیکیشن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر اپلیکیشن آنلاین دارید که نیاز به اینترنت دارد، باید با فشرده‌سازی تصاویر، تقویت سرور و با بهینه‌سازی در خواست‌هایی که به سمت سرور ارسال می‌شود سرعت و راندمان اپلیکیشن خود را بالا ببرید.

به عنوان مثال در ساخت اپلیکیشن سوپرمارکت باید به گونه‌ای طراحی شود که وقتی کاربر خرید خود را انجام می‌دهد به‌سرعت ثبت شود و رسید آن به کاربر نمایش داده شود.

پلتفرم اندروید یا iOS؟

همان‌طور که احتمالاً حدس می‌زنید کاربران اندروید از پلتفرم iOS بیشتر هستند.

بهتر است که در ابتدا برای یک پلتفرم اپلیکیشن خود را بسازید و تهیه کنید. باتوجه‌به اینکه طراحی اپلیکیشن اندروید از کاربران بیشتری نیز برخوردار است می‌توانید از اندروید شروع کنید و درصورتی‌که اپلیکیشن شما به محبوبیت لازم رسید برای پلتفرم iOS نسخه خود را منتشر کنید.

البته با سفارش طراحی اپلیکیشن به پرشیا وب، همزمان هر دو نسخه اندروید و iOS را تحویل می‌گیرید و نیاز به دوبار هزینه کردن نیست.

استفاده مناسب از نوتیفیکیشن‌ها

اول از همه در طراحی اپلیکیشن خود باید دقت کنید که قابلیت ارسال نوتیفیکیشن برای کاربرانتان فعال باشد و از برنامه‌نویس بخواهید تا برای شما این قابلیت را فراهم کند.

در مرحله بعد باید در نظر داشته باشید که استفاده مناسب از نوتیفیکیشن‌ها می‌تواند توجه کاربران را به اپلیکیشن جلب کند. ولی اگر بیش از حد از آن استفاده کنید باعث احساس نارضایتی در کاربران خواهد شد.

هزینه ساخت اپلیکیشن

برای اینکه بدانید هزینه ساخت اپلیکیشن به طور دقیق چقدر خواهد شد باید با برنامه‌نویسان همچون تیم پرشیا وب مشورت کنید و تمام خواسته‌های خود را واضح بیان کنید. سپس می‌توان زمان و هزینه دقیق ساخت اپلیکیشن را ارائه داد.

به طور میانگین در سال ۱۴۰۳ (۲۰۲۴) برای ساخت اپلیکیشن حدوداً بین ۴۰ الی ۱۸۰ میلیون تومان هزینه خواهد داشت که این مبلغ می‌تواند با توجه به خواسته‌های شما متغیر باشد.

عواملی زیادی بر روی هزینه طراحی اپلیکیشن تاثیر دارند که برخی از آنها به شرح زیر است:

هدف اپلیکیشن

باتوجه‌به اینکه اپلیکیشن شما قرار است چه هدفی داشته باشد و کاربری آن چه خواهد بود قطعاً قیمت آن تفاوت خواهد داشت.

به عنوان مثال ساخت یک اپلیکیشن املاک با ساخت اپلیکیشن پزشکی متفاوت است و یا اگر بخواهید یک بازی موبایل طراحی کنید قطعاً هزینه بالایی را به دلیل نیاز به گرافیک پیشرفته و انیمیشن‌های به کار رفته در آن باید بپردازید.

طراحی اپلیکیشن به‌صورت اختصاصی

به طورکلی اگر بخواهید به ساخت یک اپ موبایل بپردازید به دو روش انجام می‌شود:

روش اول استفاده از قالب‌های آماده است که با استفاده از این روش هم هزینه کمتری باید بپردازید و هم و زمان کمتری را نیاز است. اگر اول مسیر هستید و دوست ندارید هزینه زیادی بپردازید این روش بهترین گزینه برای شما خواهد بود و حداقل هزینه را شامل می‌شود.

البته استفاده از اپلیکیشن‌سازهای آنلاین نیز شامل روش اول می‌شود که البته امکانات محدودی برای طراحی ارائه می‌دهند.

روش دوم که به طور اختصاصی برایتان  اپلیکیشن طراحی می‌شود. معمولاً اپلیکیشن‌هایی که به طور اختصاصی طراحی می‌شوند از جذابیت و تجربه کاربری بالایی برخوردار خواهند بود.

انتخاب پلتفرم اندروید یا iOS

با توجه به اینکه برای کدام پلتفرم اپلیکیشن طراحی شود، هزینه ساخت آن متفاوت خواهد بود.

به طور کلی چون سیستم‌عامل iOS از پیچیدگی بیشتری برخوردار است و قوانین ساخت اپلیکیشن در آن نیز سخت‌تر است در نتیجه هزینه ساخت اپلیکیشن برای آن بیشتر است. البته این برای تیم پرشیا وب تفاوتی ندارد و همانطور که گفته با یک بار سفارش و هزینه هر دو نسخه ارائه می‌شود.

مزایای طراحی اپلیکیشن موبایل

گسترش کسب و کار

گسترش کسب و کار با اپلیکیشن موبایلگسترش کسب و کار با اپلیکیشن موبایل

معمولاً اکثر افراد به استفاده از اپ موبایل تا وب‌سایت علاقه بیشتری نشان می‌دهند و راحت‌تر هستند. چراکه کاربران با یک کلیک می‌توانند وارد اپلیکیشن شما شوند و دسترسی سریع به محصولات و یا… داشته باشند که همین رضایت کاربران باعث گسترش کسب‌وکارتان خواهد شد و افراد استفاده‌کننده جدیدی روزانه به آمار اپلیکیشن اضافه خواهند شد.

بازاریابی بیشتر

باتوجه‌به اینکه می‌توانید اپلیکیشن خود را در مارکت‌هایی مانند بازار، گوگل پلی و اپ‌استور قرار دهید باعث می‌شود تا اپلیکیشن بیشتر دیده شود که نتیجه آن پیشرفت شما خواهد بود.

خدمات ۲۴ ساعته

وقتی یک اپلیکیشن طراحی می‌کنید این اپلیکیشن به صورت ۲۴ ساعته فارغ از مکان و زمان، به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

به عنوان مثال اگر یک فروشگاه لباس دارید و اپلیکیشن حرفه‌ای برای آن می‌سازید، حتی زمانی که فروشگاه بسته است، کاربران می‌توانند برندهای شما را بررسی کنند و خرید خود را انجام دهند. این مورد یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های داشتن اپلیکیشن است که فروشگاه را به یک آنلاین شاپ تبدیل می‌کند.

تقویت حس اعتماد

قطعاً شما هم تجربه خرید از آنلاین‌شاپ‌های اینستاگرامی را داشته‌اید.

معمولاً آنلاین‌شاپ‌هایی که از سایت استفاده می‌کنند احساس اعتماد بیشتری را به کاربران خود می‌دهند. زیرا نشان می‌دهد که این پیج اینستاگرامی از اعتبار بیشتر برخوردار است چراکه در کنار آن یک سایت حرفه‌ای نیز طراحی کرده است. حال اگر یک کسب‌وکار علاوه بر سایت یک اپلیکیشن نیز داشته باشد از اعتماد بیشتری برخوردار خواهد بود و شما می‌توانید با طراحی اپ موبایل این حس اعتماد را در مصرف‌کننده تقویت کنید.

جمع‌بندی

در طراحی اپلیکیشن موبایل، مهم‌ترین نکات عبارتند از:

  1. تجربه کاربری (UX): ایجاد تجربه کاربری جذاب و آسان برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. طراحی ساده، کاربرپسند، و تعاملات مفید می‌توانند تجربه کاربری را بهبود بخشند.
  2. عملکرد و سرعت: سرعت بارگذاری صفحات و پاسخگویی سریع از اهمیت زیادی برخوردارند. کاهش زمان بارگذاری به بهبود تجربه کاربری و جلب رضایت بیشتر کاربران کمک می‌کند.
  3. سازگاری دستگاه: طراحی باید به گونه‌ای باشد که بر روی انواع دستگاه‌ها (تلفن همراه و تبلت) به درستی نمایش داده شود.
  4. به‌روزرسانی‌ها: به‌روز نگه‌داشتن و به‌روزرسانی‌های دوره‌ای اپلیکیشن برای افزودن ویژگی‌های جدید، رفع باگ‌ها، و بهینه‌سازی عملکرد ضروری است.
  5. آزمون و بازخورد: آزمون و جمع‌آوری بازخورد از کاربران به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا به سرعت خطاها را تشخیص داده و به بهترین شکل ممکن اصلاحات لازم را اعمال کنند که باعث رضایت کاربران می‌شود.

همه این نکات با هم ترکیب شده، یک تجربه کاربری برتر و اپلیکیشنی کارا و موفق را تضمین می‌کنند.

یکی از خدمات حرفه‌ای پرشیا وب طراحی اپلیکیشن است.

لطفاً امتیاز دهید

اشتراک‌گذاری در:

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *

ارسال نظر

تمامی حقوق محفوظ است