طراحی سایت با پایتون یا PHP؟

طراحی سایت با پایتون یا PHP؟

با توجه به روی کارآمدن زبان‌های برنامه‌نویسی جدید لازم است تا اطلاعات اولیه‌ای درباره هر کدام داشته باشیم تا بتوانیم برای پروژه‌ای که قصد ایجاد آن را داریمزبان مناسب انتخاب کنیم.

پول تو سایته!

در حوزه طراحی سایت برای سمت سرور (بکند) دو زبان محبوب PHP و پایتون وجود دارند.

با توجه به اینکه زبان PHP با قدمت خود ثابت شده است، اما امروزه پایتون نیز با فریمورک جنگو حرف برای گفتن دارد و خیلی سریع به محبوبیت و شهرت رسیده است.

در این مقاله از پرشیا وب به بررسی این دو زبان برنامه‌نویسی برای طراحی سایت می‌پردازیم.

آشنایی با زبان برنامه‌نویسی PHP

اگر بخواهیم یکی از زبان‌های بسیار رایج سمت سرور را نام ببریم قطعاً PHP اولین گزینه خواهد بود. با استفاده از این زبان می‌توانید پردازش‌های لازم را انجام دهید.

یکی از کاربردهای مهم زبان PHP در طراحی سایت داینامیک کردن آن است.

طراحی سایت با زبان PHP

فرض کنید یک سایت فروشگاهی طراحی کرده‌اید. برای اینکه بتوانید محصولات را ویرایش کنید و یا محصولی به آن اضافه کنید لازم است تا یک پنل ادمین برایتان ایجاد شود. بدین ترتیب با استفاده از زبان PHP و تبادل اطلاعات با دیتابیس می‌توانید یک وب‌سایت داینامیک داشته باشید.

مزایای زبان PHP

PHP منبع‌باز است

این زبان برنامه‌نویسی منبع‌باز است که باعث می‌شود هرگونه تغییری که بخواهید در آن ایجاد کنید برایتان امکان‌پذیر باشد. استفاده از PHP کاملاً رایگان است.

سرعت بالا

در مقایسه با asp.net زبان PHP از سرعت بالاتری برخوردار است که می‌تواند به شما این اطمینان را بدهد که با کندی سرعت وب‌سایت مواجه نخواهید شد.

اتصال راحت با پایگاه‌داده

با استفاده از زبان برنامه‌نویسی PHP به‌راحتی می‌توانید وب‌سایت خود را به پایگاه‌داده متصل کنید و بدون مشکل و کاهش سرعت از آن بهره ببرید.

پشتیبانی از کتابخانه‌های مختلف

PHP دارای کتابخانه‌های قوی‌­ای است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید پردازش‌های سنگین را انجام دهید. همچنین فریمورک محبوبی به نام لاراول دارد که این زبان را ساده‌تر و قوی‌تر می‌کند.

معایب زبان PHP

یادگیری پیچیده

برای اینکه با زبان PHP کدنویسی کنید لازم است تا ابتدا طبق یک چارچوب معین کدهای خود را پیاده‌سازی کنید. می‌توان گفت اگر به‌اندازه کافی مهارت نداشته باشید احتمالاً کدهای شما طولانی و اضافی خواهد بود.

کد بی‌ساختار

PHP از ساختارهای ضعیف‌تری نسبت به برخی زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر برخوردار است، که ممکن است در پروژه‌های بزرگ و پیچیده منجر به کد ناخوانا و مشکل‌زایی شود.

مدیریت حافظه نامناسب

در PHP، مدیریت حافظه به صورت خودکار انجام می‌شود که ممکن است به مصرف حافظه‌های بیش از حد و افت کارایی منجر شود، خصوصا در برخی از پروژه‌های حجیم.

معرفی پایتون

زبان برنامه‌نویسی که باعث شد دنیا متحول شود و رنگ و لعاب تازه‌ای به دنیای برنامه‌نویسی بدهد پایتون نام دارد.

این زبان در عین ساده‌بودن، کاربردهای متنوعی دارد. می‌توانید با استفاده از پایتون به تحلیل داده بپردازید و در حوزه هوش مصنوعی پیشرفت کنید و یا در طراحی وبسایت خود از آن بهره ببرید.

مزایای استفاده از پایتون

آسان بودن

خوشبختانه پایتون سینتکس ساده‌ای مبتنی بر زبان انگلیسی دارد که باعث می‌شود برنامه‌نویسان به‌راحتی با آن ارتباط بگیرند و از عملکرد این زبان آشنا شوند.

سینتکس مجموعه‌ای از قوانین است که تعیین می‌کند چگونه کلمات و علائم در یک زبان برنامه‌نویسی باید استفاده شوند تا یک برنامه کامپیوتری صحیح و قابل اجرا بوجود آید.

کتابخانه‌های قوی

این زبان دارای کتابخانه‌های قوی و قدرتمندی است که شما می‌تواند در پروژه‌های خود از آن بهره ببرید و با استفاده از این کتابخانه‌ها تعداد خط خیلی کمتری از کد بنویسید.

کاربردهای زیاد

با استفاده از پایتون می‌توانید در پروژه‌های مختلفی از آن بهره ببرید و صرفاً در یک حوزه مانند هوش مصنوعی محدود نخواهد شد. بلکه می‌توانید در قسمت بک‌اند طراحی وب‌سایت خود با استفاده از این زبان و فریم‌ورک محبوب آن یعنی جنگو ارتباط راحتی با دیتابیس برقرار کنید و یک وب‌سایت داینامیک ایجاد کنید.

معایب پایتون

سرعت کم

باتوجه‌به اینکه پایتون یک‌زبان برنامه‌نویسی تفسیر شده است و به‌صورت خط‌به‌خط کدها خوانده می‌شوند ممکن است در برخی از موارد شاهد کندی این زبان برنامه‌نویسی باشید به همین دلیل اگر نیاز به‌سرعت خیلی بالا دارید احتمالاً پایتون گزینه مناسبی نخواهد بود.

حافظه مصرفی بیشتر

در مقایسه با برخی از زبان‌های دیگر، پایتون ممکن است مصرف حافظه بیشتری داشته باشد. این امر ممکن است برای پروژه‌هایی با محدودیت حافظه مشکل‌ساز شود.

ناکارآمدی در برخی از حوزه‌ها

در برخی از زمینه‌ها مانند توسعه بازی، توسعه نرم‌افزارهای تحت وب با سرعت بالا، یا برخی از فعالیت‌های محاسباتی متنوع، پایتون ممکن است به دلیل کندی اجرا و مصرف حافظه بالا، ناکارآمد به نظر بیاید.

معرفی فریمورک‌های PHP و پایتون برای طراحی سایت

ابتدا بهتر است تا یک معرفی کوتاه در مورد فریمورک‌ها داشته باشیم.

فریمورک چارچوبی برای ما فراهم می‌کند که طبق همان چارچوب باید کدنویسی کنیم. همچنین برخی از فریمورک‌ها دارای کلاس‌هایی از قبل تعریف شده‌اند که باعث می‌شود کدهای ما خیلی ساده‌تر شوند و شما تنها با دو خط به هدف خود برسید.

لاراول فریمورک محبوب PHP و جنگو نیز فریمورک پایتون است البته که هر دوی این زبان‌ها فریمورک‌های مختلفی دارند. اما ما در این مقاله از پرشیا وب به معروف‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

طراحی سایت با لاراول

لاراول فریمورکی است که بر اساس معماری MVC است و رایگان است. این فریمورک متن‌باز است و شما باید حتماً قبل از شروع کار با لاراول با زبان برنامه‌نویسی PHP آشنا باشید تا بتوانید این فریمورک را درک کنید.

فریمورک لاراول در بین سایر فریمورک‌های PHP از لحاظ امنیت و امکانات در سطح بالاتری قرار دارد.

همچنین لاراول کتابخانه‌های متنوعی دارد. به عنوان مثال کتابخانه سیمفونی یکی از محبوب‌ترین کتابخانه‌های لاراول است.

لاراول دستیار همه‌کاره‌ای دارد به نام آرتیزان که شما می‌توانید با استفاده از دستورات آرتیزان برنامه خود را توسعه دهید. اگر بخواهید هر گونه تغییراتی در پروژه خود به وجود بیاورید لازم است در ابتدا از آرتیزان کمک بگیرید.

دستورات آرتیزان به صورت زیر فراخوانی می‌شوند:

php artisan command-name

مزایای طراحی سایت با لاراول

برخی از مزایای استفاده از فریم‌ورک لاراول به شرح زیر است:

  • رایگان و متن‌باز بودن آن
  • ارائه آپدیت‌های امنیتی
  • ساده‌کردن فرآیند کدنویسی بک‌اند مانند سیستم احراز هویت
  • ارتباط با دیتابیس توسط Migrationها
  • دستیار همه‌کاره‌ای به نام آرتیزان
  • کدنویسی بر اساس مبتنی بر معماری MVC

طراحی سایت با جنگو

طراحی سایت با جنگو

همان‌طور که انتظار می‌رود جنگو نیز یک فریمورک متن‌باز است و با استفاده از ماژول‌های مختلف می‌تواند هر گونه امکاناتی را برای قسمت بک‌اند وب‌سایت شما فراهم کند.

جنگو باعث شده تا سرعت پردازش زبان پایتون بیشتر شود و با استفاده از ماژول‌های کدنویسی شده سرعت کدنویسی پروژه شما افزایش پیدا کند.

فریمورک جنگو می‌تواند گزینه خوبی باشد برای طراحی سایت‌های پیشرفته. همچنین امنیت بالای این فریمورک باعث می‌شود که اطلاعات کاربران امن بماند.

برای مثال سایت دیوار با زبان پایتون و فریمورک جنگو نوشته شده است.

مزایای طراحی وب‌سایت با جنگو

برخی از مزایای طراحی وب‌سایت با جنگو به شرح زیر است:

یادگیری آسان

هر فریمورکی قطعاً درجه سختی و آسانی یادگیری خود را دارد. با توجه به اینکه یادگیری زبان پایتون ساده است و پیچیدگی ندارد انتظار می‌رود که این فریمورک ساده باشد و برای توسعه‌دهندگان اجزای آن به راحتی قابل درک است.

سازگاری با سایر فریمورک‌ها

اگر شما قصد داشته باشید که قابلیت‌های دیگری به فریمورک خود اضافه کنید و فریمورک جنگو نتواند انتظارات شما را فراهم کند می‌توانید به عنوان یک فریمورک جانبی به جنگو اضافه کنید.

پردازش سریع و امنیت بالا

فریم­ورک جنگو می‌تواند از حملات احتمالی‌­ای که به وب‌سایت ممکن است وارد شود با توجه به معماری چند مرحله‌ای آن جلوگیری کند.

همچنین پردازش سریع این فریم‌ورک باعث شده تا قوی‌ترین پروژه‌ها را با استفاده از این فریمورک اجرا کنید و از سرعت و کیفیت آن می‌توانید اطمینان داشته باشید.

جمع‌بندی

انتخاب بین طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه‌نویسی پایتون یا PHP وابسته به نیازها و اهداف پروژه است. هرکدام از این زبان‌ها مزایا و معایب خود را دارند و انتخاب باید با دقت و بر اساس شرایط مخصوص به هر پروژه انجام شود.

پایتون:

  • سازگاری با چارچوب‌ها: پایتون با چارچوب‌های معروفی مانند Django هماهنگی بالایی دارد که طراحی و توسعه سایت‌ها را ساده و انعطاف‌پذیر می‌کند.
  • خوانایی بالا: پایتون با دستورات خوانا و ساختار کد منظم، کدنویسی را آسان می‌کند.
  • تجربه کاربری: برنامه‌های تحت وب ساخته شده با پایتون معمولاً توانمندی و تجربه کاربری بالایی دارند.

PHP:

  • گستردگی و پشتیبانی: PHP یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب تحت وب است و بسیاری از سیستم‌ها و فریم‌ورک‌های توسعه وب از آن استفاده می‌کنند.
  • انعطاف‌پذیری: PHP به عنوان یک زبان اسکریپت مفسری انعطاف‌پذیری زیادی در توسعه وب دارد و می‌تواند با انواع دیتابیس‌ها و فریم‌ورک‌ها کار کند.
  • جامعه فعال: جوامع برنامه‌نویسان PHP فراوان و فعال هستند، که امکان به اشتراک‌گذاری تجربیات و حل مشکلات را فراهم می‌کند.

با توجه به نیازها و اولویت‌های پروژه، انتخاب بین پایتون و PHP باید با توجه به عواملی نظیر سرعت توسعه، قابلیت‌های زبان، اکوسیستم فریم‌ورک‌ها، و نیازهای مشخص پروژه انجام شود. همچنین، امکان استفاده از هر دو زبان برای ترکیب قابلیت‌های آنها نیز در نظر گرفته شود.

یکی از خدمات حرفه‌ای پرشیا وب طراحی سایت با لاراول و جنگو است.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

اشتراک‌گذاری در:

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند *

ارسال نظر

تمامی حقوق محفوظ است