اگر قصد دارید سایت اختصاصی خود را داشته باشید یکی از بزرگ‌ترین سؤالاتی که برای شما پیش می‌آید این است که آیا باید از وردپرس استفاده کنید و یا یک سایت با کدنویسی اختصاصی داشته باشید.

پول تو سایته!

تفاوت‌های زیادی بین این دو روش وجود دارد و هرکدام دارای مزایا و معایبی هستند که در این مقاله از پرشیا وب به آن می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

تعریف وردپرس و سایت اختصاصی

بهتر است در ابتدا با تعریف‌های سایت اختصاصی و وردپرس آشنا شویم.

طراحی سایت اختصاصی یعنی اینکه وبسایتتان از صفر تا صد آن کدنویسی شده و کدهای وبسایت یونیک و منحصر به فرد هستند. سایت‌های اختصاصی معمولاً با زبان‌های php تحت فریم‌ورک لاراول و یا پایتون و فریم‌ورک جنگو نوشته می‌شوند. در سایت‌های اختصاصی از قالب‌های آماده بر خلاف وردپرس استفاده نمی‌شود.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آماده است که امکانات زیادی را برای شما فراهم می‌کند. سایت‌هایی که با وردپرس ساخته می‌شوند ساختار یکسانی دارند و از کدهای سمت سرور مشابهی ایجاد شده‌اند. با استفاده از وردپرس می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید که باعث می‌شود سرعت طراحی سایت شما چند برابر شود. افزونه‌های زیادی برای سایت‌های وردپرسی وجود دارند که می‌توانند به شما امکانات اضافه‌تر ارائه دهند.

سایت وردپرسی یا سایت اختصاصی؟

برای پاسخ به این سؤال که سایت وردپرسی بزنیم یا با کدنویسی اختصاصی، ابتدا لازم است تا شرایط و نیازهای خود را در نظر بگیرید.

به طور خلاصه اگر شرایط زیر را دارید بهتر است از وردپرس استفاده کنید:

  • اگر زمان کافی ندارید و عجله دارید بهتر است از وردپرس استفاده کنید؛ چون سرعت طراحی سایت با وردپرس حداقل ۵ برابر بیشتر از طراحی سایت اختصاصی خواهد بود.
  • اگر بودجه محدودی دارید و در اول کار هستید، می‌توانید از طراح بخواهید تا با استفاده از وردپرس برای شما سایت طراحی کند. البته بعداً انتقال وردپرس به برنامه‌نویسی اختصاصی هم دشواری‌هایی دارد که هزینه جداگانه در آینده دارد.
  • اگر امکانات ویژه‌ای نیاز ندارید و قصد دارید یک سایت معمولی داشته باشید، وردپرس بهترین گزینه است.

درصورتی‌که اهدافتان به شرح زیر است بهتر است از سایت اختصاصی استفاده کنید:

  • درصورتی‌که قصد دارید شخصی‌سازی زیادی داشته باشید و امکانات زیادی به سایت خود اضافه کنید، باید از سایت‌های اختصاصی استفاده کنید.
  • اگر ایده شما برای طراحی سایت خاص است و وردپرس نمی‌تواند انتظارات شما را برآورده کند، باید به صورت اختصاصی طراحی سایت انجام دهید.
  • ارگان‌های خاص، ادارات و شرکت‌های بزرگ بهتر است به‌صورت اختصاصی سایت طراحی کنند. زیرا حجم بالای ترافیک کاربران، امنیت بالای سایت‌های اختصاصی و… می‌تواند دلایل قابل درکی برای استفاده از سایت‌های اختصاصی برای ارگان‌ها باشند.
  • اگر بودجه و زمان کافی دارید سایت‌های اختصاصی می‌تواند بهترین گزینه باشد، زیرا اگر هرگونه شخصی‌سازی و تغییری قصد داشته باشید انجام دهید می‌توانید در آینده انجام دهید.

هزینه طراحی سایت با وردپرس

هزینه طراحی سایت با وردپرس

اگر تصمیم گرفته‌اید از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کنید باید بدانید که برای داشتن یک سایت معمولی و بدون ویژگی اختصاصی‌ای در سال ۱۴۰۳ (۲۰۲۴) حدوداً بین ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان هزینه شامل می‌شود.

معمولاً سایت‌هایی که کاربری آن‌ها وبلاگ است هزینه کمتری نیاز دارند تا سایت‌های فروشگاهی.

لازم به ذکر است این هزینه فقط مربوط به طراحی سایت است و هزینه‌های هاست و دامین جداگانه محسوب می‌شود.

اگر قصد داشته باشید ویژگی‌های اضافه‌تری به سایت وردپرسی خود اضافه کنید به‌عنوان‌مثال اگر نیاز دارید تا یک سیستم فاکتوردهی داشته باشید باید هزینه بیشتری بپردازید.

هزینه طراحی سایت فروشگاهی

برای ایجاد یک سایت فروشگاهی نیازمند هاست، دامین و دستمزد طراح خواهید بود که از بین این عوامل هزینه‌ایی که متغیر است و باید بیشتر به آن توجه کنید هزینه طراحی سایت است.

باتوجه‌به اینکه سایت اختصاصی یا وردپرس نیاز دارید قیمت طراحی آن فوق‌العاده فرق می‌کند.

البته بعضی از سایت‌های فروشگاهی امکانات ویژه‌ای را برای مشتریان به عمل می‌آورند. به عنوان مثال آپشن خرید قسطی. که اگر بخواهید امکاناتی مانند این مورد به سایت خود اضافه کنید باید هزینه بیشتری بپردازید.

هزینه طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس

همان‌طور که گفتیم معمولاً سایت‌هایی که با وردپرس ساخته می‌شوند ارزان‌تر و سرعت طراحی آن سریع‌تر خواهد بود. در سال ۱۴۰۳ (۲۰۲۴) یک سایت فروشگاهی وردپرسی با طراحی شکیل و منحصر به فرد با امکانات عادی بین ۱۵ الی ۲۰ میلیون تومان هزینه دارد.

مراقب باشید که اگر یک سایت معمولی فروشگاهی نیاز دارید باید در همین بازه هزینه برای دستمزد طراح در نظر گرفته باشید. البته درصورتی­که ویژگی‌های اضافه در آن به کار نرفته باشد.

هزینه طراحی سایت فروشگاهی با کدنویسی اختصاصی

اگر ایده‌های نوین دارید و یا کاربران شما زیاد هستند یا به هر دلیلی قصد دارید سایت اختصاصی ایجاد کنید، قطعاً هزینه آن از سایت وردپرسی بیشتر خواهد شد.

معمولاً سایت‌های اختصاصی شامل چندین مرحله است.

به عنوان‌مثال شما اول باید از یک طراح UI و UX بخواهید تا ظاهر وب‌سایت شما را طراحی کند. سپس از یک فرانت‌اند درخواست کنید تا طرح را کدنویسی کند و سپس یک بک‌اند کار بخش سمت سرور شما را ایجاد خواهد کرد تا بتوان یک سایت داینامیک طراحی کرد.

البته لازم به ذکر است که شما می‌توانید یک فول‌استک کار را استخدام کنید و او تمامی کارهای کدنویسی فرانت اند و بک‌اند را به‌تنهایی انجام دهد.

هزینه‌های جانبی طراحی سایت

چه از طریق وردپرس و یا به‌صورت کدنویسی اختصاصی قصد داشته باشید سایت ایجاد کنید برخی از هزینه‌ها مشترک هستند که به شرح زیر است:

هزینه خرید هاست

برای اینکه فایل‌های شما پردازش شود و به نمایش کاربران در بیاید لازم است تا هاست داشته باشید. هاست به شما فضایی را ارائه می‌دهد تا داده‌های شما در آن گنجانده و پردازش شود.

چنانچه کاربران سایتتان زیاد باشد و ترافیک بالایی ایجاد کند نیاز دارید تا هاست قوی‌تر خریداری کنید. منظور از هاست قوی یعنی اینکه اولاً حافظه بالاتری را پشتیبانی کند و ثانیاً از رم و پردازنده بهتری برخوردار باشد.

هزینه خرید دامنه

دامنه در واقع همان آدرس وبسایت شما است که کاربران با جستجوی آن در گوگل می‌توانند سایتتان را پیدا کنند.

دامنه‌های متفاوتی وجود دارد مانند ir و com و net و چندین نوع دیگر که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. قبلاً در مطلب دامنه سایت چیست؟ فرق دامنه .IR و دامنه‌های بین المللی چیست؟ انواع دامنه‌ها را نام بردیم.

به‌عنوان مثال دامنه‌های ir در حال حاضر سالانه ۳۰ هزار تومان قیمت دارند ولی دامنه‌های بین المللی مثل دات کام از ۱۰ دلار شروع می‌شوند به بالا.

مزایا و معایب سایت‌های وردپرسی و کدنویسی اختصاصی

در پایان برای اینکه بتوانید مقایسه‌ای بین این دو روش داشته باشید مزایا و معایب هر کدام را بیان کرده‌ایم که تصمیم‌گیری برای شما آسان‌تر شود.

مزایا و معایب سایت‌های وردپرسی و کدنویسی اختصاصی

مزایای طراحی سایت اختصاصی

  • سایت‌های اختصاصی که بر پایه فریم‌ورک‌های مختلف برنامه‌نویسی شده‌اند از امنیت بالایی برخوردارند.
  • سئو بهتر، به دلیل اینکه از کدهای اضافی پیشگیری شده و کدها بهینه هستند.
  • انعطاف‌پذیری و شخصی‌سازی بسیار زیاد و نامحدود.
  • طراحی ظاهری اختصاصی و یونیک
  • سرعت بالاتر

معایب طراحی سایت اختصاصی

  • به دلیل اینکه باید از صفر تا صد کدنویسی شوند نیازمند زمان و هزینه بیشتری خواهند بود.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

  • افزونه‌های متعدد
  • قالب‌های آماده که باعث می‌شود در سریع‌ترین زمان سایت شما ساخته شود.
  • قیمت پایین‌تر نسبت به سایت اختصاصی

معایب طراحی سایت با وردپرس

  • امکان شخصی‌سازی کمتر نسبت به سایت‌های اختصاصی
  • امنیت پایین‌تر
  • سرعت کمتر
  • معمولاً سایت‌های وردپرسی از ظاهرهای مشابه‌­ای ساخته شده‌اند و همین باعث می‌شود تا سایت شما طراحی یونیک نداشته باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله، بحث بر سر انتخاب بین طراحی سایت اختصاصی یا استفاده از وردپرس مطرح شد. هر یک از این رویکردها دارای مزایا و معایب خود هستند.

طراحی سایت اختصاصی امکان انعطاف بیشتر و کنترل دقیق‌تر بر روی اجزای سایت را فراهم می‌کند، اما همزمان با زمان و هزینه‌های بیشتری نیز همراه است. در مقابل، سایت‌های وردپرسی سرعت و سهولت در مدیریت محتوا را فراهم می‌کنند، اما در برخی موارد ممکن است محدودیت‌هایی داشته باشند.

اهمیت تجربه و نیازهای خاص هر کسب و کار در انتخاب بین این دو گزینه بسیار حائز اهمیت است. قبل از تصمیم‌گیری، به دقت نیازها و اهداف خود را ارزیابی کرده و با توجه به آن‌ها، اقدام به انتخاب مناسب‌ترین راهبرد برای طراحی سایت کنید.

دو مورد از خدمات حرفه‌ای پرشیا وب طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی و طراحی سایت وردپرسی است.

لطفاً امتیاز دهید