با توجه به گسترده شدن فضای آنلاین و افزایش فروش اینترنتی کسب و کارها امروزه طراحی سایت به یکی از مشاغل سودآور و پرطرفدار تبدیل شده است. در حال حاضر فروشگاه‌هایی که از سایت اختصاصی برخوردار هستند و از آن طریق نیز به فروش محصولات می‌پردازند عملکرد بهتری نسبت به روش‌های سنتی داشته‌اند و همین امر باعث شده تا اکثر فروشگاه‌ها به فکر داشتن سایت باشند، که باعث وجود فرصت‌های شغلی برای طراحان سایت خواهد شد. همچنین شرکت‌های بزرگ و کوچک نیز به فکر ایجاد وب‌سایت جهت معرفی خدمات و تاریخچه شرکت هستند.

پول تو سایته!

برای اینکه یک طراح سایت موفق شوید لازم است تا گام‌هایی را طی کنید و همین ابتدا باید بگویم که برای این حرفه هرچقدر زمان بگذارید و به یادگیری بپردازید بازهم مطالبی وجود دارد که برای حرفه‌ای‌تر شدن باید بیاموزید و تجربه کسب کنید. در ادامه به گام‌های اصلی طراحی سایت می‌پردازیم.

مراحل یادگیری طراحی سایت

مرحله اول: یادگیری زبان HTML

یادگیری زبان HTML

زبان HTML را زبان نشانه‌گذاری می‌نامند. یادگیری این زبان اولین مرحله است که باید طی کنید. با زبان HTML می‌توانید چهارچوب سایت را بسازید.

طراحی سایت

این زبان با استفاده از تگ‌ها کار می‌کند. می‌توان گفت یادگیری زبان HTML آسان است، اما لازم است تا به طور اصولی آموزش ببینید در غیر این صورت ممکن است در مراحل بعدی نیز به مشکل بر بخورید.

مرحله دوم: یادگیری زبان CSS

اگر چهارچوب وب‌سایت را به طور اصولی تهیه کردید متوجه می‌شوید که از ظاهر و استایل خوبی برخوردار نیست.

پس برای اینکه کاری کنیم تا سایت کاربرپسند شود و تجربه کاربری خوبی را به کاربران انتقال دهد، باید از زبان CSS بهره ببریم که با استفاده از این زبان می‌توانید فونت‌ها، رنگ‌های متن و پس‌زمینه، چیدمان تگ‌های HTML و… را تغییر دهید.

یادگیری این زبان برای طراحی سایت الزامی است و حتماً باید یاد بگیرید.

پیشنهاد می‌شود بعد از یادگیری دو مرحله بالا به یک فریم‌ورک CSS مسلط شوید، بوت‌استرپ می‌تواند کمک زیادی به شما در حوزه فرانت‌اند کند. فریمورک (Framework) مثل یک چارچوب برای ساخت خانه است. وقتی یک نفر قصد ساخت خانه دارد، اولویتش این است که از یک چارچوب (فریمورک) استفاده کند تا بتواند سریع‌تر و با کمترین مشکل ممکن خانه را بسازد.

مرحله سوم: یادگیری زبان Java Script

یادگیری زبان Java Script

با یادگیری زبان جاوا اسکریپت شرایط فعالیت در حوزه­‌های مختلف برای شما فراهم می­شود. اما مهم‌ترین کاربردهای آن در طراحی سایت ایجاد جلوه‌های ویژه و کمک به ایجاد صفحات پویا است.

می‌توان گفت با یادگیری این زبان می‌توانید خلاقیت خود را در طراحی سایت به بالاترین درجه برسانید.

اگر به‌خوبی به زبان‌های CSS و HTML مسلط باشید، می‌توانید وب‌سایت‌های استاتیک را طراحی کنید. اما در حال حاضر وب‌سایت‌های کمی وجود دارند که از نوع استاتیک باشند و فقط این دو زبان در طراحی آن به کار رفته باشد.

انواع روش‌های طراحی سایت

به طور کلی دو نوع روش برای طراحی سایت وجود دارد:

سایت‌های استاتیک: در این نوع سایت‌ها از زبان‌های بک‌اند مانند PHP استفاده نشده است و به دنبال آن پنل ادمینی نیز وجود نخواهد داشت.

در سایت‌های استاتیک اگر هرگونه تغییری بخواهید ایجاد کنید باید با طراح در ارتباط باشید و هزینه بپردازید.

معمولاً سایت‌های تک‌صفحه‌ای مانند رزومه و… را که نیاز به تغییر محتوا نداشته باشند را از نوع استاتیک می‌سازند.

سایت‌های داینامیک: اکثر وب‌سایت‌های حاضر از نوع داینامیک‌اند و از زبان‌های سمت سرور در آن‌ها استفاده شده که می‌توانید با داشتن پنل ادمین محتوای خود را در سایت بارگذاری کنید.

همچنین امکان ویرایش مطالب، اضافه‌کردن ادمین و… برایتان امکان‌پذیر است.

برای اینکه وب‌سایت شما از لحاظ سئو در رتبه بالایی قرار داشته باشد بهتر است که سایت شما از نوع داینامیک باشد.

مسیر یک طراح حرفه‌ای چگونه است؟

اگر مراحل بالا را طی کرده باشید اکنون می‌توانید خود را یک فرانت‌اند کار بدانید.

اما برای اینکه بتوانید درآمدهای بالا داشته باشید و در این شغل حرفه‌ای شوید لازم است تا با زبان‌های سمت سرور یا همان بک‌اند آشنا شوید که مهم‌ترین زبان سمت سرور PHP است، یادگیری زبان PHP به‌صورت حرفه‌ای نیازمند زمان زیادی است.

اما قطعاً ارزشش را خواهد داشت. زیرا پس از آن شما می‌توانید وب‌سایت‌های داینامیک ایجاد کنید و تعاملات کاربران خود را بالا ببرید.

همچنین به فردی که مسلط به زبان‌های بک‌اند و فرانت‌اند باشد، اصطلاحاً به آن برنامه‌نویس فول استک یا  Full Stack Developer گفته می‌شود.

تفاوت فرانت‌اند و بک‌اند چیست؟

به ظاهر وب‌سایت و هر بخشی از سایت که کاربر مشاهده می‌کند و با آن تعامل دارد فرانت‌اند می‌نامند.

فرانت‌اند از کدهای غیر قابل مفهومی ایجاد شده که مرورگر آن را به استایل‌ها و اشکال قابل‌فهم تبدیل می‌کند.

بخشی از وب‌سایت که برای کاربر قابل‌مشاهده نیست و انتقال اطلاعات بین کاربر و سرور را بر عهده دارد بک‌اند گفته می‌شود. لازم به ذکر است کاربران نمی‌توانند کدهای بک‌اند را بخوانند و به آن دسترسی ندارند.

ابزار لازم برای برنامه‌نویسی سایت

اگر قصد داشته باشید کاری را انجام دهید لازم است ابتدا ابزار آن را فراهم کنید. درست است که برنامه‌نویسی سایت ابزار اصلی دانش شماست ولی نیاز دارید تا این دانش را پیاده‌سازی کنید.

ویرایشگرهای کد زیادی تاکنون ساخته شده‌اند که برخی رایگان و برخی پولی هستند.

می‌توان گفت بهترین و متداول‌ترین ویرایشگر VScode است. به دلیل اینکه این ویرایشگر با داشتن پلاگین‌های مختلف به شما در برنامه‌نویسی با زبان‌های مختلف کمک ویژه‌ای می‌کند. به‌عنوان‌مثال اگر کدهایتان نامرتب باشد یا ارور داشته باشید این ویرایشگر برای شما به‌سادگی هندل می‌کند و باعث افزایش کیفیت کدهایتان می‌شود.

زمان لازم برای یک طراح حرفه‌ای شدن چقدر است؟

ابتدا لازم است بگویم که دنیای طراحی وب‌سایت ۱۰۰ ندارد. یعنی هیچکس نمی‌تواند بگوید من تمام فریم‌ورک‌ها و زبان‌های مختلف را به طور حرفه‌ای مسلط هستم. اما یک طراح حرفه‌ای باید پیش‌نیازهایی مانند حداقل یک الی دو فریم‌ورک از زبان‌های فرانت‌اند و بک‌اند را مسلط باشد.

به‌طورکلی یادگیری برنامه‌نویسی وب به هوش شما، تمرین و مسیر یادگیری بستگی دارد. اما برای اینکه یک طراح حرفه‌ای شوید از ۲ الی ۵ سال زمان لازم است.

اگر تلاش زیاد و ممارست بالایی داشته باشید می‌توانید بعد از یک سال وب‌سایت‌های حرفه‌ای و نوین ایجاد کنید. ولی گاهی اوقات ممکن است روند یادگیری شما و زمانی که برای یک طراح حرفه‌ای شدن می گذارید به گونه‌­ای باشد که حتی ۳ تا ۵ سال طول بکشد. پس همه چیز دست خودتان است.

بازار کار طراحی سایت

بازار کار طراحی سایت

با توجه به گسترش فضای آنلاین و وب می‌توان گفت یکی از بهترین فرصت‌های شغلی، طراحی سایت است. اگر یک طراح حرفه‌ای و فول استک باشید به راحتی به درآمدهای میلیونی خواهید رسید.

پس از اینکه یک طراح سایت حرفه­‌ای شدید لازم است تا راه‌های کسب درآمد از این دانش و مهارت خود را یاد بگیرید. به طورکلی چندین روش برای کسب درآمد از طریق طراحی سایت وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

استخدام رسمی

برای استخدام در شرکت‌های مختلف اغلب لازم است تا فول استک دولوپر باشید و به زبان‌ها و فریم‌ورک‌های زیادی مسلط باشید. اما خوشبختانه فرصت‌های شغلی در شرکت‌های بزرگ زیاد است و اگر مهارت‌های کافی را داشته باشید از مزایا و حقوق مناسب برخوردار خواهید بود.

فریلنسری

می‌توان گفت یکی از متداول‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های کسب در آمد از طریق طراحی سایت به‌صورت دورکاری و فریلنسری است.

می‌توانید در سایت‌های مختلف ایرانی و خارجی فعالیت کنید و با داشتن رزومه قوی به جذب مشتری بپردازید.

لازم به ذکر است که معمولاً سایت‌های فریلنسری که می‌توانید از آنها پروژه دریافت کنید نیازمند یک رزومه قوی هستند. یعنی بهتر است یک سایت به‌عنوان رزومه کاری خود طراحی کنید و به مشتری ارائه دهید تا از کیفیت کار شما اطمینان داشته باشد.

پشتیبان سایت

یکی دیگر از روش‌های کسب در آمد از طراحی سایت این است که پشتیبان فنی یک سایت شوید تا در صورت بروز هرگونه مشکل و خطا بتوانید آن را رفع کنید.

البته این تنها وظیفه شما نخواهد بود، بلکه بستگی دارد با کارفرما چگونه طی کرده باشید. گاهی لازم است تا برخی از ویرایش‌های جزئی سایت را هم شما انجام دهید.

طراحی سایت با وردپرس

یکی از روش‌هایی که به‌تازگی فراگیر شده استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا است، که محبوب‌ترین آن وردپرس است.

استفاده از وردپرس به دانش برنامه‌نویسی نیازی ندارد و شما می‌توانید بدون حتی یک خط کد وب‌سایت بسازید و لازم نیست که مراحلی که نام بردیم را طی کنید.

ولی قطعا سایت­‌هایی که به­ طور شخصی و بدون استفاده از وردپرس و… ساخته می­‌شود از کیفیت بالاتر و امکان شخصی‌سازی بیشتری برخوردار خواهند بود.

سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس به شما این امکان را می‌دهد که با استفاده از قالب‌های آماده و افزونه‌های مختلف به سرعت سایت خود را بسازید و از آن بهره ببرید.

برای اینکه طراح سایت شویم نیاز به مدرک دانشگاهی داریم؟

برای پاسخ به این سؤال ابتدا لازم است بگویم ما بسیاری از طراحان حرفه‌ای داریم که حتی مدرک لیسانس هم ندارند، ولی با سطح بالایی در حال کار هستند. اما اگر در رشته‌های مرتبط تحصیل کرده باشید می‌توانید با مفاهیم برنامه‌نویسی وب ارتباط بیشتری برقرار کنید.

به طور کلی داشتن مدرک دانشگاهی برای استخدام شدن در شرکت‌های بزرگ می‌تواند مزیت خوبی باشد. اما می‌توانید از رشته‌های غیرمرتبط و یا حتی بدون داشتن مدرک دانشگاهی به طراحی سایت بپردازید و از آن کسب درآمد کنید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از پرشیا وب متوجه شدیم که اولین گام‌هایی که باید به سمت طراحی سایت برداریم یادگیری زبان‌های HTML و CSS است. پس از مسلط‌ شدن به این دو می‌توانیم به یادگیری کتابخانه‌های فرانت‌اند مانند بوت‌استرپ بپردازیم.

اگر قصد داشته باشیم که یک طراح سایت حرفه‌ای شویم لازم است تا به زبان‌های بک‌اند و فرانت‌اند مسلط باشیم. پس قدم بعدی می‌تواند برای شما یادگیری زبان PHP و فریم‌ورک‌های آن مانند لاراول باشد.

طراحی سایت مهارتی است که نمی‌توان یک روزه یا حتی یک ماهه آن را به دست آورد. اما زمانی که حرفه‌ای شوید قطعاً مزد خود را چندین برابر دریافت خواهید کرد.

لطفاً امتیاز دهید